Beschermingsbewind

E

Heb jij vanwege persoonlijke omstandigheden moeite met het regelen van jouw geldzaken en ben je bang dat je de controle verliest en de schulden zich verder opstapelen? Misschien is beschermbewind dan iets voor jou. Een professioneel bewindvoerder regelt voor jou je financiële zaken aangepast op jouw persoonlijke situatie.

"

Voor wie is beschermingsbewind?

Beschermingsbewind is een vorm van bewindvoering die bedoeld is voor mensen die door omstandigheden, zoals een psychische of lichamelijke beperking, niet in staat zijn om zelf hun financiën te regelen. Ook kan beschermingsbewind mensen helpen die problematische schulden hebben en het overzicht kwijt zijn.

Wanneer heb je een problematische schuld?

Een problematische schuld ontstaat niet zomaar. We spreken van problematische schulden wanneer er meer dan zes schuldeisers zijn of als een schuld niet binnen drie jaar in zijn geheel afgelost kan worden.

Hoe gaan we je helpen?

Als je voor beschermingsbewind kiest, komt de verantwoordelijkheid en het beheer over je geldzaken volledig in handen van een professionele bewindvoerder. Zij zijn niet alleen een financieel expert, maar ook een hulpverlener die begrijpt hoe de geldzorgen en stress invloed kunnen hebben op jou. Samen zorgen jullie ervoor dat jouw geldzaken in veilige handen zijn.

Kan beschermingsbewind jou helpen?

Beschermingsbewind is een ingrijpende stap om weer grip te krijgen op je financiële situatie, daarom moet de rechter hier toestemming voor geven. Beschermingsbewind kan alleen op aanvraag en er zitten strikte voorwaarden aan verbonden. Neem contact met ons op voor de precieze voorwaarden en voor een inschatting van hoe groot de kans is dat de rechter een verzoek toekent. 

Vragen?

Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vind je in onze FAQ.